top of page

Algemene voorwaarden

Algemene - en leveringsvoorwaarden 

VeriMark

 

Werkingssfeer

1. Deze algemene voorwaarden zijn integraal van toepassing op alle (rechts)handelingen van VeriMark (hierna te noemen: ‘de ondernemer’), zoals aanbiedingen, overeenkomsten of aanvaardingen van opdrachten, in het kader van overeenkomsten met een afnemer. Een verwijzing door de afnemer naar eigen inkoop-, aanbesteding- of andere voorwaarden wordt door de ondernemer niet aanvaard.

 

Leveringstermijnen

2. Opgegeven leveringstermijnen zullen nimmer zijn te beschouwen als fatale termijnen, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen. Bij niet tijdige aflevering dient de ondernemer derhalve schriftelijk in gebreke te worden gesteld.

 

Risico

3. Indien de zaak, inclusief eventuele bij de uitvoering benodigde goederen als gereedschappen, meetinstrumenten en onderdelen, door de ondernemer of vervoerder op de overeengekomen locatie wordt bezorgd, is dit voor risico van de afnemer vanaf het moment van aflevering, zelfs als het eigendom niet is overgedragen.

4. Bij koop op proef, huur of bruikleen, is de zaak voor risico van de afnemer vanaf het moment van overeenkomst.

5. Van de afnemer ontvangen zaken blijven voor zijn risico.

 

Eigendomsvoorbehoud

6. De ondernemer blijft de eigenaar van de afgeleverde zaken, zo lang de afnemer niet volledig heeft voldaan aan zijn betalingsverplichtingen uit hoofde van enige overeenkomst met de ondernemer tot levering van zaken en/of tot in verband daarmee verrichten van werkzaamheden; met inbegrip van hetgeen de afnemer in verband met het te kort schieten in de nakoming van dergelijke overeenkomsten verschuldigd mocht worden.

 

Overmacht

7. Wordt de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk door omstandigheden waarmee de ondernemer bij het sluiten van de overeenkomst redelijkerwijs geen rekening behoefde te houden, dan is deze gerechtigd de overeenkomst te ontbinden.

8. Onder bedoelde omstandigheden wordt mede verstaan het niet voldoen door leveranciers van de ondernemer aan hun verplichtingen, transportmoeilijkheden, brand, stakingen of werkonderbrekingen, import- of handelsverboden.

 

Ontbinding

9. Onverminderd het in de artikelen 16 t/m 20 bepaalde heeft de ondernemer het recht om, wanneer de afnemer in de nakoming van zijn verplichtingen ten opzichte van de ondernemer tekortschiet:

9a. hetzij de nakoming van de met deze verplichtingen voldoende samenhang vertonende verplichtingen aan de zijde van de ondernemer op te schorten;

9b. hetzij de overeenkomst ten aanzien waarvan de afnemer te kort schiet door een schriftelijke verklaring aan de afnemer te ontbinden; alles tenzij de desbetreffende handelwijze van de ondernemer in de gegeven omstandigheden niet gerechtvaardigd zou zijn. De ondernemer heeft de sub a en b hiervoor aangegeven bevoegdheden, ook in geval van (de aanvraag tot) faillissement of surseance van betaling van de afnemer; en heeft de sub a hiervoor aangegeven bevoegdheid ook wanneer inmiddels gebleken omstandigheden goede grond geven voor de vrees dat de afnemer in de nakoming van zijn verplichtingen ten opzichte van de ondernemer te kort zal schieten.

10. Alle vorderingen die de ondernemer in deze gevallen op de afnemer mocht hebben of verkrijgen zullen terstond en ten volle opeisbaar zijn.

 

Prijzen

11. Indien na de totstandkoming van de overeenkomst een of meer kostprijsfactoren een verhoging ondergaan, is de ondernemer gerechtigd de desbetreffende extra kosten aan de afnemer in rekening te brengen.

 

Zekerheid

12. De ondernemer kan bij de overeenkomst zekerheid bedingen van de afnemer.

13. Bij het uitvoeren van de overeenkomst kan de ondernemer zekerheid bedingen, indien hij goede gronden heeft te vrezen dat de afnemer in de nakoming van zijn verplichtingen te kort zal schieten. Indien en zolang de afnemer in dat geval weigert of niet in staat is zekerheid te stellen, is de ondernemer gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten. Het in de vorige zin bepaalde laat alle andere rechten van de ondernemer onverlet.

 

Annulering door afnemer

14. Bij annulering door afnemer tot 30 dagen voor de overeengekomen datum/ data van uitvoering van de werkzaamheden is geen tarief verschuldigd behoudens het gestelde in 15. Bij annulering door afnemer tussen 7 en 30 dagen voor de overeengekomen datum/ data van uitvoering van de werkzaamheden is 50% van het tarief verschuldigd behoudens het gestelde in 15. Bij annulering door de afnemer minder dan 7 dagen voor de overeengekomen datum/ data van uitvoering van de werkzaamheden is het volledige tarief verschuldigd.

15a. Bij annulering zoals bepaald in 14 worden in alle gevallen alle tot dan toe door de ondernemer gemaakte kosten en of reeds aangegane verplichtingen in rekening gebracht bij de afnemer.

 

Betaling

16. De ondernemer is gerechtigd vooruitbetaling en/of periodieke betalingen van een deel van de overeengekomen prijs te verlangen.

17. De kosten van aflevering, vervoer en andere werkzaamheden die de ondernemer in verband met de koop voor de afnemer verricht (zoals aansluitkosten) zijn voor rekening van de afnemer, ook al is de hoogte van deze kosten niet vooraf opgegeven.

18. Betalingen dient steeds te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum overeenkomstig de in de factureer opgegeven valuta en betaalwijze.

19. Indien de betaling door de afnemer niet tijdig is verricht, verkeert de afnemer in verzuim. De ondernemer is conform de Wet Incassokosten (WIK) en de betreffende Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) bevoegd om zonder nadere ingebrekestelling over te gaan tot invordering van het aan hem verschuldigde bedrag plus de in deze regelgeving gespecificeerde incassokosten.

20. Door de afnemer gedane betalingen strekken steeds eerst ter afdoening van alle verschuldigde incassokosten en vervolgens ter afdoening van opeisbare facturen die het langst open staan, zelfs al vermeldt de afnemer dat de voldoening betrekking heeft op een latere factuur.

 

Reclame

21. Klachten betreffende het afgeleverde dienen schriftelijk en gemotiveerd bij de ondernemer te worden ingediend.

22. In geval van zichtbare gebreken dienen de klachten te worden ingediend binnen 48 uur na de aflevering.

23. In geval van niet-zichtbare gebreken dienen de klachten te worden ingediend binnen 48 uur nadat de afnemer deze heeft ontdekt of redelijkerwijs had behoren te ontdekken.

24. Indien de afnemer reclameert, schort dit zijn betalingsverplichting niet op. De afnemer blijft in dat geval ook gehouden tot afname en betaling van de overigens bestelde zaken. Indien komt vast te staan dat een klacht ongegrond is, dan komen alle daardoor ontstane kosten aan de zijde van ondernemer, integraal voor rekening van de afnemer.

 

Garantie, onderzoek

25. De ondernemer garandeert dat binnen drie maanden na de aflevering optredende gebreken, waarvan de afnemer aantoont dat die moeten worden toegeschreven aan de minder goede hoedanigheid van de afgeleverde zaken, of gebrekkige uitvoering van de verrichte werkzaamheden, met bekwame spoed kosteloos zullen worden hersteld, tenzij de ondernemer verkiest om de fabrieksgarantie gestand te doen. Eventuele verzend- reis- en verblijfskosten zullen aan de afnemer in rekening gebracht worden. 

26. De afnemer onderzoekt bij aflevering of de hem ter beschikking gestelde zaken, respectievelijk de uitgevoerde werkzaamheden, in kwaliteit en/of kwantiteit voldoen aan de overeengekomen eisen. De afnemer dient ondernemer in de gelegenheid te stellen een klacht te (doen) onderzoeken.

 

Aansprakelijkheid

27. De ondernemer aanvaardt aansprakelijkheid voor door de afnemer geleden schade die het gevolg is van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van zijn verbintenis. Deze aansprakelijkheid is beperkt tot het factuurbedrag met een maximum van €4.500,-.

28. De ondernemer is behoudens het bepaalde in de artikelen 25 t/m 27 nimmer aansprakelijk voor schade.

29. De ondernemer is niet aansprakelijk voor door de afnemer geleden schade, indien de tekortkoming in de nakoming van zijn verbintenis het gevolg is van overmacht als bedoeld in artikel 7.

30. De in de voorgaande artikelen opgenomen beperkingen gelden niet, indien de schade het gevolg is van opzet of grove schuld van de ondernemer of zijn leidinggevende ondergeschikten.

 

Vrijwaring

31. De afnemer vrijwaart ondernemer voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de overeenkomst schade lijden. Indien ondernemer uit dien hoofde door derden mocht worden aangesproken, dan is de afnemer gehouden ondernemer zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van hem in dat geval verwacht mag worden. Mocht de afnemer in gebreke blijven in het nemen van adequate maatregelen, dan is ondernemer, zonder ingebrekestelling, gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade aan de zijde van ondernemer en derden daardoor ontstaan, komen integraal voor rekening en risico van de afnemer.

 

Intellectueel eigendom

32. Ondernemer behoudt zich de rechten en bevoegdheden voor die hem toekomen op grond van de Auteurswet en andere intellectuele wet- en regelgeving. Ondernemer heeft het recht de door de uitvoering van een overeenkomst aan zijn zijde toegenomen kennis ook voor andere doeleinden te gebruiken, voor zover hierbij geen strikt vertrouwelijke informatie van de afnemer ter kennis van derden wordt gebracht

 

Slotbepaling

33. Op de overeenkomst en op alle overeenkomsten die daaruit voortvloeien is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. De Nederlandse tekst heeft prioriteit boven een eventuele vertaling.

34. In afwijking van de wettelijke regels voor de bevoegdheid van de burgerlijke rechter zal elk geschil tussen afnemer en ondernemer, in geval de rechtbank bevoegd is, worden beslecht door de rechtbank in de vestigingsplaats of het arrondissement van de ondernemer. De ondernemer blijft echter bevoegd de afnemer te dagvaarden voor de volgens de wet of het toepasselijke internationale verdrag bevoegde rechter.

​

ingaande het jaar 2019

bottom of page